top of page

VALKENSWAARD

Moderne leef-werktuin met buitenkamer

Genomineerd voor 'Tuin van het jaar 2018'

Verscholen in de drukke dorpskern ligt deze prachtige tuin. Dit is een tuin om in te werken, spelen en leven; de bewoners genieten dan ook met volle teugen. Door het smalle slanke perceel is er voor gekozen het buitenverblijf horizontaal in de tuin te plaatsen waardoor er een ruimtelijk effect ontstaat.  D.m.v. het lineaire wildverband over de breedte van het perceel te leggen is er een breedte werking gecreëerd. De prachtige natuurstenen look coulisse muur is een eyecatcher op zich, maar belangrijker..… deze vormt een duidelijke scheiding tussen zakelijk (kantoor) en privé. De muur wordt ’s avond mooi uitgelicht zodat er sprookjesachtige taferelen ontstaan. Voor de beplanting is gekozen voor een uitgebreid beplantingsplan met veel kleur, variëteit en continue bloei in planten.

 

De beplanting loopt aan de buitenzijde van het perceel door met als eyecatchers aan weerszijde van de automatische tuinpoort: meerstammige Rododendron. Om meer privacy en sfeer te creëren zijn er leibomen gezet tegen de vergrijsde muur. Het complete buitenverblijf bestaat uit een eikenhouten frame i.c.m. zweedse rabatdelen rustiek zwart en zwarte stalen raamkozijnen. Verder is het buitenverblijf compleet uitgevoerd met een buitenkeuken in eikenhout en natuurstenenblad, een los-vaste BBQ verwerkt in de keuken en een haard. Ook de industriële lampen en boomstamtafel zijn op verzoek door ons geleverd.

De uiteindelijke tuin is van alle gemakken voorzien: Volautomatisch houten tuinpoort, volautomatisch beregeningssysteem, compleet buitenverblijf met buitenkeuken en quooker, haard en BBQ, verlichting. Alle elektrische installaties worden aangestuurd door een compleet Domotica  systeem. 

bottom of page