Op een ruim bosperceel was de bestaande vijver reeds aanwezig. Wij zorgden ervoor dat de vijver weer vorm kreeg en er werd een nieuwe beschoeiing geplaatst. Daarna werden krachtige elementen toegevoegd om zo een mooie samensmelting van bos en woning tot stand te brengen. Het boskarakter is nadrukkelijk behouden gebleven.

 

Het houten vlonderterras gecreëerd met eeuwenoude meerpalen vormen de ziel van de tuin en loopt vanuit het huis door in de vijverpartij. De hoogte verschillen zijn opgevangen door over de gehele lengte van het terras een witte keermuur te plaatsen, met daartussen traptreden van het terras naar de vlonder. Tevens zijn aan de zijkant glooiende traptreden subtiel verwerkt in het gazon. Voor de kinderen is aan de zijkant van de tuin een heus voetbalveld gecreëerd. De opdrachtgever wilde vooral een natuurlijke leeftuin die perfect aan zou sluiten op de woning. Een tuin waar zij met het gezin, vrienden en familie kunnen samen zijn.

Somers Hoveniers