top of page

Michiel Jacobs: "de grote kracht achter al die prachtige tuinontwerpen"


Vaak krijgen we de vraag wie de de personen zijn achter Somers Hoveniers. Om hier een antwoord op te kunnen geven zullen we komende tijd verschillende personen binnen Somers Hoveniers de revue laten passeren. Deze keer willen we onze ontwerper, Michiel Jacobs, aan u voorstellen.

Michiel aan het woord

Ik ben Michiel Jacobs, geboren in Geldrop op 6 juli 1965.

Twee dingen vormen een rode draad in mijn jeugd; tekenen en buiten in de natuur zijn. Laat dat nu een mooie basis vormen voor het werk wat ik nu doe… Ik houd van mooie ruimtes. Daarom ben ik altijd bezig met te onderzoeken hoe ik een ruimte, waar ik op dat moment ben, kan optimaliseren. Ook als ik in een wachtkamer zit of bij iemand in de tuin ben…. Volgens mij noemen ze dat passie!

Hoe ontstond jouw passie voor tuinen?

Als interieurarchitect heb ik me lange tijd beziggehouden met het optimaliseren van de leefomgeving binnen de muren van een pand. Mijn aandacht ging ook steeds vaker uit naar de buitenruimte en de mogelijkheid om binnen en buiten op een goede manier met elkaar te verbinden.

Zo kreeg ik steeds vaker de vraag om ook over de buitenruimte mee te denken. De tuin is een prachtig verlengstuk van het interieur en andersom. Via een interieuropdracht kwam ik met Somers Hoveniers in contact. Dit resulteerde in een samenwerking, waarna ik later hier in dienst ben getreden. Nu, vele tuinen later, is mijn enthousiasme alleen maar groter geworden. De tuin biedt zoveel mogelijkheden…..

Welke tuinstijl ontwerp je het liefst?

Moeilijk te zeggen. Als ik mijn persoonlijke voorkeur mag uitspreken, ontwerp ik het liefst tuinen met een architecturaal karakter. Strakke lijnen, eenvoudige vormen waarbij de beplanting die strakke lijnen mooi doorbreekt. Natuurlijke materialen, niet te kleurrijk. De beplanting zorgt voor de nodige kleur en vertegenwoordigt de 4 seizoenen in de tuin.

Waar doe jij als professional je inspiratie op?

De inspiratie vloeit voort uit de ruimte en de omgeving die bij het specifieke project aanwezig is.

Ik kijk wat die ruimte nodig heeft en zo ontstaat een lijnenspel. Functie en esthetica zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. En natuurlijk de wensen van de opdrachtgever.

Wat maakt jou uniek?

De combinatie van interieur en exterieurontwerp. Mijn streven is om de architectuur te betrekken bij het tuinontwerp, zodat het een mooi geheel vormt. Het goed kunnen vertalen van de wensen van de opdrachtgever naar een passend ontwerp.

Interesse in een prachtig tuinontwerp van Michiel Jacobs of meer informatie omtrent aanleg en onderhoud van uw tuin?

Neem dan contact met ons op of kom langs bij STEK87.

Volgende keer stellen we u weer voor aan een van onze mensen binnen Somers Hoveniers.

#ontwerper #hovenier #tuinen #tuinontwerpen

bottom of page