top of page

VHG Branche-opleiding verwelkomt 450ste leerling


VHG Branche-opleiding verwelkomde gisteren de 450ste leerling van dit jaar. Dat is Erik Bakermans, die onlangs is begonnen aan de opleiding aankomend hovenier. VHG-voorzitter Rien van der Spek kwam hem feliciteren bij Helicon Eindhoven, waar de deelnemers ’s avonds theorieles volgen.

“We zijn blij dat zoveel mensen zich dit jaar hebben ingeschreven bij de VHG Branche- opleiding”, aldus Van der Spek. “Branchevereniging VHG werkt met haar leden en de onderwijsinstellingen hard aan het verhogen van de instroom. Onze branche heeft namelijk een groot tekort aan vakbekwame mensen. Iedereen die besluit om in de sector te komen werken, is welkom. Wie dan kiest voor een vakopleiding, die begint goed. Onze branche biedt mooie banen, een prima salaris en overige arbeidsvoorwaarden. Kortom: een bloeiende toekomst!”

Kiezen voor groen Deelnemer Erik Bakermans (24) komt uit een agrarische familie, maar koos voor een opleiding en een baan in de metaalsector. Toch beviel hem dat niet goed. “Ik wilde liever lekker buiten in het groen werken. Het liefst met een diploma op zak, dus daarom ben ik de vakopleiding gaan doen. Hierna wil ik graag verder met de vervolgopleidingen.” Bakermans werkt sinds afgelopen voorjaar bij Hoveniersbedrijf Somers in Valkenswaard.

Over de Branche-opleiding De VHG Branche-opleiding is een initiatief van VHG en een aantal AOC’s. Het is een vaktechnische deeltijdopleiding voor werkenden in de groene sector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken en niet beschikken over een vakdiploma. In drie jaar wordt de deelnemer in de avonduren opgeleid voor het diploma vakbekwaam hovenier dat wordt uitgegeven en erkend door VHG.

Aandacht voor het groene vak De afgelopen jaren is het aantal deelnemers in de VHG Branche-opleiding gestaag gegroeid. Dat is onder andere te danken aan de extra inspanningen van VHG en de deelnemende scholen in de promotie en werving. De Branche-opleiding is het sluitstuk van het instroom- en onderwijsbeleid van VHG. Om jongeren te interesseren wordt nauw samengewerkt met een groot aantal vmbo-scholen. Om mbo-leerlingen vast te houden en goed op te leiden is het project ‘Excellente scholen - Excellente leerbedrijven’ opgezet en voor zij-instromers is er dus de VHG Branche-opleiding.

Over Branchevereniging VHG

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en als boomspecialist. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt 'de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.

Foto: VHG-voorzitter Rien van der Spek overhandigt de 450ste leerling van de VHG Branche-opleiding Erik Bakermans bloemen en een cadeaubon voor de aanschaf van gereedschap.


bottom of page