top of page

Het spinnenseizoen is weer in volle gang. De tuin zit er vol mee en met deze tips houd je ze op afst


Ben jij degene die altijd opgeroepen wordt om deze achtpotige vriend op te ruimen of spring jij tegen het plafond bij het zien van een spin. Dat is vanaf nu verleden tijd want de oplossing is in zicht! Met deze tips houd je ze op afstand!

1. Verwijder rommel uit je tuin. De meeste spinnen houden ervan om zich te verstoppen op donkere plekken. Tuinafval is de perfecte verstopplek voor elke spinachtige die van plan is om zich in jouw tuin te vestigen.

2. Haal hoog gras en onkruid uit je tuin. Als je geen tuinafval in je tuin hebt liggen zullen de spinnen vervolgens op zoek gaan naar struiken, hoog gras en hoog onkruid. Het weghalen van onkruid en het kort maaien van je gras zal het aantal spinnen in je tuin verminderen. Je tuin is voor spinnen dan namelijk een stuk minder aantrekkelijk om in te leven.

3. Sla niet te veel spullen buiten op. Dozen en zakken met voorwerpen die je in schuurtjes en garages opgeborgen hebt, zijn andere aantrekkelijke plekken voor spinnen. Als je minder spullen buiten opslaat, zul je ook minder spinnen zien lopen.

4. Pas op met buitenverlichting. buitenverlichting er niet direct iets mee te maken maar het zal wel veel insecten aantrekken. Een grotere hoeveelheid insecten zal ook meer spinnen aantrekken in je tuin.


bottom of page